Güvercin Kuluçka Süresi

Güvercin Kuluçka Süresi ve beslemek birçok kişi için önemli zevklerden biridir. Bu kuşlar için genellikle dam ya da bahçe ortamlarında özel yer hazırlamak ve günün belli saatlerinde uçurmak kişiler içi büyük bir eğlence kaynağıdır. Klasik güvercinler yanında oldukça dikkati çeken birçok farklı güvercin türü de bulunmaktadır. Günümüzde en çok beslenen güvercin türleri arasında şu isimleri saymak mümkündür:

 

  • Mardin güvercini
  • Posta güvercini
  • Bango güvercini
  • Bursa güvercini
  • Kelebek güvercini
  • Taklacı güvercinler
  • Lahor güvercinleri

Gibi birçok farklı güvercin türü bulunmaktadır. Bu güvercin türlerinin her birinin farklı beslenme periyodu, bakım özellikleri ve sağlık sorunları olabilmektedir. Güvercin besleyen kişiler için son derece önemli olan konulardan birisi de bu canlıların kuluçka süresidir. Güvercin kuluçka süresi hemen her güvercinde aynıdır ve bu durum da besleyen kişileri doğum ile yavru çıkma zamanlarına karşı hazırlıklı bir hale getirmektedir. En çok beslenen güvercinlerden daha az bilinen türlerine kadar her güvercin iyi bakıldıklarında yıl içerisinde çok sağlıklı yavrular verebilmektedirler.

 

collared 5566393 640

Güvercinlerin Kuluçka Süresi Ne Kadardır?

Güvercinlerin Kuluçka Süresi Ne Kadardır? Güvercin besleme alışkanlığı Türkiye’de çok yaygın olduğu gibi dünyanın diğer ülkelerinde de oldukça fazla sevilen aktiviteler arasında yer alıyor. Son derece önemli kuş türleri arasında yer alan güvercinler çok farklı cinslerde üremektedirler. Bunun yanında Türkiye’de 8 ile 10 arasında farklı tür çok rahat yaşam alanları bulabilmektedir. Bu kuşların yaşamlarını en çok etkileyen durum ise iklim şartları ile bakılma koşullarıdır. Güvercinlerin kuluçka süreleri hakkında bilinmesi gerekenler ise şu şekildedir:

 

  • Güvercinler mart ve nisan ayları arasında ortaya çıkan sıcaklıklarla birlikte birbirilerine kur yapmaya başlarlar.
  • Bu süreçte çiftleşme belirtisi gösteren birçok güvercin bulunur.
  • Bu süreçte birkaç günlük aralıklar ile devam eder.
  • Çiftleşen güvercinler beş günün sonunda yumurtalarını bırakırlar.
  • Kuluçka süreleri ise 18 ile 20 gün arasında değişmektedir.
  • Güvercinler hem dişi hem de erkek olarak dönüşümlü olarak yumurtalarının üzerine yatarlar.
  • Belirtilen süre dolduktan sonra yumurta kendiliğinden çatlayarak yaşam ortaya çıkar.

Kuluçka süresi sonrasında meydana gelen yavrular iyi bakıldıklarında kısa süre içerisinde uçarak diğer kuşlara karışabilmektedir. Kuluçka döneminde dişi ya da erkek olan güvercinler yavrularını besleme amacı ile kursaklarında süt biriktirirler. Bu yumurtaların çatlama süresi de 17- 18 gün sürebilmektedir.

 

rock dove 4884627 640

Güvercinler Kaç Tane Yumurta Yapar?

Güvercinler Kaç Tane Yumurta Yapar? Güvercin beslemek isteyen kişilerin en çok merak ettiği konulardan birisi de güvercinler kaç tane yumurta yapar sorusunun yanıtıdır. Güvercinler genel olarak yılda 5 ya da 6 defa yumurtlama dönemi yaşayabilirler. Her dişi güvercin kuluçka döneminde iki yumurta üzerine yatıyor. Yani güvercinler her yumurtlama döneminde iki tane yumurta vermektedir.

 

Yumurtalar çıktıktan 3. günün sonrasında nokta şeklinde bir gelişim süreci başlıyor. 5. Günden sonra da yumurtanın içerisinde damarlar oluşmaya başlıyor ve kalp atışları ortaya çıkmaya başlıyor. Sonrasında ise düzenli bir büyüme neticesinde yeni yavrular dünyaya geliyor.

 

Sanırım Güvercinler konusuna ilginiz var bu yüzden sizlerin tarafımıza en çok sorduğu soru olan “Güvercinlerde Kalıtım Ve İshal” konusunda uzman yazarlarımızın yazdığı makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.

Yorum yapın