Güvercinler Yönlerini ve Yuvalarını Nasıl Bulurlar?

Ne kadar uzak bir noktadan bırakılırsa bırakılsın güvercinler hiçbir sapmaya uğramadan yuvalarına geri dönebilen bir kuş türüdür. Bu durumun sürekli olarak nasıl meydana geldiğini soran kişiler sorularının cevaplarını kolay bir şekilde çözümleyebilirler. Güvercinler, oldukça duygusal bir yapıya sahip olmakla birlikte bedensel ve ruhsal özellikleri bakımından yuvalarına düşkün ve bağlıdırlar. Bu nedenle nereden atarsanız atın, nereye bırakırsanız bırakın oldukça kısa bir sürede yuvalarına geri dönebilirler. Bu durumun bilimsel araştırmalarını da inceleyen bilim insanları, güvercinlerin sahip olduğu hafızaya da hayret etmişlerdir. Bu yaratıklar, havada kaldıkları süre boyunca çevrelerinde bulunan her nesneyi hafızalarına kaydederler. Başta evler, ağaçlar ve caddeler olmak üzere tüm nesneleri hafızalarına kaydeden güvercinler, güne ve ay hareketlerini, çevrelerinde bulunan kokuları kendilerine rehber edinebilirler.

Güvercinlerin sahip olduğu gagalar kendilerine rehberlik eden en önemli etmenler arasında yer alacaktır. Dünyanın dış yüzeyinde bulunan manyetik alana göre hareketler gerçekleştiren bu varlıklar, manyetik alanda meydana gelen değişimlere göre kendilerine bir yol belirlemesinde bulunabilirler. Bu sayede 100 kilometre öteden dahi bırakılan güvercinler, çevrelerinde meydana gelen yapı, doğa, yol değişimlerine göre kendi yollarını bulabilirler. Güvercinler yönlerini bu etmenlere bağlı olarak bulabilseler de bu konuda evcilleştirmelerinin büyük bir önemi bulunmaktadır. Evcilleştirilen bir güvercin bulunduğu yuvanın ve sahibinin asla ve asla kokusunu unutmazlar. Başka bir noktadan bırakılmaları durumunda gökyüzünden bu kokuyu arayarak yönlerini ararlar.

Sadece sahiplerini ve yuvaların kokusunu benimsemeyen güvercinler, çevrelerinde bulunan her nesne, bina, apartman, yol, doğa güzelliklerinin de kokularını hafızalarına kaydederler. Oldukça küçük bir yaratık olmalarına karşın hafıza ve zekaları oldukça gelişmiş olduğu gözlemlendi. Rehber olarak dikkat ettiği unsur sayısı oldukça fazla olup çevrelerinde bulunan en ufak noktayı bile ezberlemeye çalışırlar. Eğer bir güvercini evcilleştirmek istiyorsanız öncelikle yuvasında birkaç gün vakit geçirilmesi gerektiğini, güvercinin yuvasına ve sahibine alışması gerektiğini söylemeliyiz. Gerekli kokuları alan güvercinler yavaş yavaş itaat etmeye başlayacak olup bulundukları konumlara alışmaları gerekmektedir. Bu konuda eğitmenlerin verdiği tavsiyelere uyabilir, bu alanda ne gibi çalışmaların yürütülmesi gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Yorum yapın