Bir hindiyi beslemenin ilk nedeni, bir hindi diğer kümes hayvanlarının yiyemeyeceği yiyecekleri değerlendirebilmesidir. Hindiler çok ucuz bir miktara yetiştirilir. Yaklaşık iki aylık olduktan sonra, meraya alınabilir ve çeşitli otlar ve böceklerle beslenebilirler. Göğüslerin ve bacakların et hacmi diğer kümes hayvanlarından daha yüksektir. Hindi etinin kolesterol bakımından düşük olduğu bilinmesi ile birlikte, lezzetli olduğuna da kanaat getiriliyor.
Hindiler, Amerika Birleşik Devletleri’nden dünyaya yayılan tanınmış bir kümes hayvanıdır. Türkiye üreticiler tarafından ilk tercih edilen kümes hayvanıdır çünkü tavuktan daha büyüktür ve et daha lezzetlidir. Popüler bir hayvandır çünkü vücut değeri gıda endüstrisinde çok iyidir. Bağışçılardan sosislere kadar, gıda endüstrisinin tüm alanlarında kullanılabilir. Tavuktan daha az yumurta vermektedir.
Hindilerin farklı ırkları vardır. Bu ırklardan bazıları;
- Bronz ırklar,
- Siyah ırklar,
- Beyaz ırklar,
- Sarı ırklar,
- Melezler şeklinde olmaktadır.
Bronz çeşitlerin en büyük özelliği büyük göğüsler olmaktadır. Ortalama 28 haftada cinsel olgunluğa ulaşırlar. Yumurta beyaz renklidir ve üzerinde kahverengi lekeler vardır. Yumurta üretimi 40-70 arasındadır.
Siyah çeşit orta büyüklüktedir. Göğüsleri et bakımından boldur. Yumurta üretimi 60-70 arasındadır.
Beyaz çeşidin bronz ırktan kaynaklandığı söylenir. Yumurta üretimi bronz türlere bağlıdır. Bu tür hindi yumurta renginde beyaz lekeler ve kahverengi lekeler vardır.
Hindi Kuluçkası
Hindiler 26. haftada cinsel olgunluğa ulaşırlar. Ayrıca sarı ırklar arasında 2 alttür vardır.
Bunlar;
- Bourbon Red
- Jersey Buff olmaktadır.
Bourbon Kırmızısı orta ağırlıktadır ve 25-28 haftalıkken cinsel olgunluğa erişebilir. Jersey Buff küçük bir hindidir.
Melez ırklar, beyaz hindi ırklarının birbiri ile kesilmesiyle elde edilir. Yıllık hindi yumurtası üretimi 40 ila 70 arasında değişmektedir. Hindiler için doğal inkübasyon yöntemleri ve yapay inkübatör yöntemleri kullanılır. Hindilerin kuluçka zamanı 28 gün olmaktadır. İlk 24 güne geliştirme süreci, son birkaç güne kuluçka süreci denir. Hindi civcivler çok zayıf olduğu için sahipleri tarafından ilgilenilmelidir.
Kuluçka makinesinden civcivler kafese ulaşmadan önce, kafes ısıtılmalıdır. İlk birkaç haftada, kümesteki sıcaklık 34-36 derece arasında olmalı ve her hafta 3 derece düşürülmelidir. İnkübatörden ayrıldıktan sonraki ilk gün, hindi civcivlerine% 2 şeker suyu eklenmelidir. Bunun nedeni hindi civcivlerinin bağırsaklarının temizlenmesi ve su içmesine yardımcı olmasıdır.
Hindi Yumurtası
Hindi yumurtalarının inkübasyon sıcaklığı 37.5 olmalıdır. Geliştirme işlemi sırasında nem içeriği 60-65 arasında olabilir. İnkübasyon işlemi sırasında nem içeriği maksimum 65-75 arasına çıkabilir. İnkübatörde birkaç inkübasyondan sonra, bu değerlerin en iyilerini belirleyebilir ve uygulamaya devam edebilirsiniz.