Keçi Bakımı Nasıl Yapılır Keçi yetiştirmek için uygun bakımın yapılması çok önemlidir. Keçi Bakımı Nasıl Yapılır Bu nedenle , keçi yetiştirme işine başlamadan önce , keçilere nasıl bakılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışın.
Keçilerinizin ne tür yeşillikleri ve tahılları yemeyi sevdiklerini, konaklamayı sevdikleri uygun yeri, onları beslemek için en iyi yiyeceği, iyi barınak veya barınak sistemini ve daha birçok şeyi öğrenmelisiniz.
Keçi Bakımı Nasıl Yapılır?
Burada keçi bakımıyla ilgili hemen hemen her şeyi açıklıyoruz. Bakım yöntemleri çok kolay ve basittir. Sadece aşağıda belirtilen yöntemleri takip edin.
Keçileriniz İçin Güvenli Bir Ortam Yaratın
Keçileriniz için güvenli bir ortam yaratmak çok önemlidir. Keçilerinizin mutlu bir şekilde yaşayacakları ve büyüyecekleri bir ortam yaratmaya çalışın.
Keçilerinizi her türlü yırtıcı hayvandan, zararlı hayvan ve bitkiden uzak tutmalısınız. Aşağıdakileri göz önünde bulundurun.
İyi Eskrim Tesisi Yapın
Çiftlik arazinizi çevreleyen iyi bir çit yapın. Çit, keçilerinizin güvenli bir şekilde içeride kalabilmeleri ve vahşi hayvanları ve avcıları dışarıda tutabilmeleri için yeterince uzun olmalıdır. Genellikle yaklaşık beş fit yüksekliğinde bir çit keçiler için yeterince uygundur.
Keçileriniz İçin Yeterli Barınak Sağlayın
Keçilerin geceleri dinlenmek, yağmurdan ve aşırı soğuktan korunmak için barınağa ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, hayvanlarınız için yeterli barınak tesisleri oluşturun.
Genellikle keçiler her türlü barakada veya evde yaşayabilir. Herhangi bir büyük köpek kulübesinde bile küçük bir kulübede rahatlıkla kendilerini sahiplenebilirler.
Ancak keçileriniz için barınak yaparken, iyi havalandırılması ve cereyan olmaması gerektiğini unutmayın. Yataklarını samanla yapabilirsiniz.
Beton zemin keçiler için çok uygundur ve bakımı çok kolaydır. Ama oldukça pahalı.
besleme
Yeterli miktarda besleyici gıda beslemek, keçilerinizi sağlıklı ve üretken tutmanıza yardımcı olur. Keçilerinizin talebine göre her zaman yeterli miktarda taze ve temiz su olduğundan emin olun. Daha fazlası için aşağıya bakın.
Keçilerinizi Düzgün Besleyin
Keçilerinize her zaman sağlıklı bir diyet sağlamalısınız. Genellikle sağlıklı bir keçi diyeti samandan ve yulaf, kepek ve arpa gibi konsantrelerden oluşur.
Onları asla yerde beslemeyin. Küf ve böceklerin veya kuşların yiyecekleri yemesini veya yiyecekleri istila etmesini önlemek için yiyeceklerini yerden uzak tutun. Onları beslemek için keçi yemlikleri kullanın.
Su geçirmez yemlikler veya çöp kutuları kullanarak onları beslemeyi düşünebilirsiniz. Bu, yiyeceği yüksek ve temiz tutacaktır. Yerde yiyecek sağlamak da çeşitli keçi hastalıklarına neden olabilir .
Bu nedenle, keçilerinizi beslemek için her zaman özel olarak tasarlanmış keçi yemlikleri kullanın. Ev yapımı keçi yemliklerinin nasıl yapıldığını okuyun .
Yeterli Miktarda Su Sağlayın
Keçilerinize her zaman günlük ihtiyaçlarına göre yeterli miktarda temiz ve tatlı su verin. Suyun kirlenmesine asla izin vermeyin. Mümkünse tencerenin suyunu sık sık değiştirin ve tencereyi düzenli olarak temizleyin.
Keçilerinizin suya kalıcı olarak erişmesine izin vermeye çalışın ve tercihen Selenyum içeren bir tuz yalama bloğu sağlayın. Selenyum, toprakta dolayısıyla samanda daha az olduğu bu tür alanlarda gereklidir.
Veterinerinize düzenli olarak danışın. Veterinerinizin önerisine göre keçilerinize “BoSe” iğnesi yapabilirsiniz. Bu aşı türü E Vitamini ve Selenyum içerir (her ikisi de keçilerin kemik, kas ve üreme sağlığı için çok önemlidir).
Bu atış hamileler için de çok önemlidir. Bu yüzden onlara şaka yapmadan yaklaşık bir ay önce verin.
BoSe, uygun kalp ve diğer kas gelişimine yardımcı olmanın yanı sıra dişi geyiğin şaka komplikasyonlarından kaçınmasına yardımcı olur.
Keçiler İçin Zararlı Besinler
Keçi sağlığına son derece zararlı bazı tahıl ve bitkiler vardır. Süs bitkilerini çiftlik alanınızdan çıkarmalısınız (özellikle Rhododendron familyasındaki bitkileri).
Bu tür keçi yemi, ishal, kusma ve hatta ölüm dahil olmak üzere farklı türde GI sorunlarına neden olabilir (keçi yeterince yutmuşsa ve durum bir veteriner tarafından tedavi edilmemişse).
Bu nedenle, keçilerinize ormangülü türü bitkiler içerebilecek bir ödül verirken çok dikkatli olun.
bakım
Düzenli tımar, başka bir keçi bakım yöntemidir. Keçileri düzenli olarak tımar etmek, keçilerin güzel görünmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onları sağlıklı ve yaygın parazitlerden uzak tutmaya da yardımcı olur.
Genellikle uygun ve eksiksiz bir bakım, uzun bir banyo ve kapsamlı bir fırçalamadan oluşur. Tırnakların düzenli olarak kesilmesi de çok önemlidir. Ayda bir kez keçilerinizin tırnaklarını keserseniz daha iyi olur.
Kırpma çok fazla çaba ve zaman gerektirmez. Öyleyse neden her ay düzeltme yapmıyorsunuz? Düzenli düzeltme ayrıca keçinizin toynaklarının bükülmesini, çatlamasını veya enfeksiyon kapmasını önlemeye yardımcı olur.

Keçilerinizi Her Zaman Sağlıklı Tutmaya Çalışın
Sağlıklı keçiler = daha fazla üretim = maksimum kar. Bu yüzden keçilerinizi sağlıklı tutmak için daha bilinçli olmalısınız. Burada, keçilerinizi sağlıklı ve verimli tutmak için yaygın olarak kullanılan yöntemleri açıklıyoruz.
Keçilerinizi Düzenli Olarak Çalıştırın
Keçilerinizin kendi başlarına egzersiz yapmasına izin verin. Keçiler genellikle tırmanmayı severler. Bu yüzden çok tırmanmalarına yardımcı olun. Onlara tırmanmayı içeren bazı oyuncaklar verin.
Keçiler çok zeki ve oyuncudur. Oynamayı severler. Onlar için özgürce koşabilecekleri ve oynayabilecekleri boş bir alan bırakın.
solucan giderme
Keçilerin çoğu dış ve iç parazitlere karşı çok hassastır. Örneğin ‘solucanlar’. Bu nedenle keçileriniz düzenli olarak haşarattan arındırılmalıdır.
Kancalı kurtlar, kan kurdu ve coccidia olarak bilinen farklı bir tür, keçileri avlayan yaygın solucanlardır. Bu tür parazitler, çevreye bağlı olarak üreme bozuklukları, kilo kaybı, zayıf saç kaplama ve daha fazlası (hatta ölüm) gibi farklı sağlık sorunlarına neden olabilir.
Bu nedenle düzenli olarak haşarat giderme şarttır. Küçük çocuklar ilk haşarat tedavisini 6 ila 8 haftalıkken almalıdır. Keçileriniz için yerel besi hayvanı yemi mağazalarından kolayca ticari nem gidericiler satın alabilirsiniz.
Söndürme uygularken, etiket talimatlarını takip ettiğinizden emin olun. Bununla birlikte, keçi solucanlarının çoğu koksidyaya karşı etkili değildir.
Coccidia, özellikle küçük çocuklarda ve bağışıklığı olan veya daha yaşlı, tehlikeye girmiş keçilerde zararlı olabilir. Koksidiyanın tedavisi için piyasada birçok ürün bulunmaktadır.
En çok bulunan ürüne Corid denir. Kilo almada güçlük, iştahsızlık, uyuşukluk ve topaklaşmış dışkı koksidya istilasının belirtileridir.
Ancak sürünüzdeki solucan sorunu hakkında herhangi bir sorunuz varsa, o zaman veterinerinize danışmalısınız.
Yalnızca deneyimli bir veteriner size kesin yanıt verebilir ve keçileriniz için uygun tedaviyi önerebilir.
Keçilerinizi Aşılayın
Keçilerinizi zamanında aşılamayı asla unutmayın. Tüm keçilerinizi yılda bir kez CDT aşısı ile aşılamanız gerekir. CDT ayrıca tetanoz içerir.
Çocukları 6 ila 8 haftalık olduklarında aşılayın ve ardından 4 hafta içinde takviye yapın. Bundan sonra, keçilerinizi yılda bir kez aşılayın.
şişkinlik
Keçilerinize çok fazla gür yeşil yiyecek sağlamak onların şişmesine neden olabilir. Şişkinlik çok tehlikelidir. Ve zamanında tedavi edilmezse keçilerinizi öldürebilir.
Keçi Bakımı İçin Bazı İpuçları
İşte keçi bakımı için bazı ipuçları. İpuçlarını dikkatlice takip edin ve her zaman keçilerinize iyi bakmaya çalışın.
- İşleri ve paraları asla bir arada tutmayın. Çünkü tekeler genellikle doğası gereği agresiftir ve sizinkine zarar verebilirler. İşinizi sadece üreme amacıyla yapın.
- Çitteki mandalın dışarıda olduğundan emin olun.
- Keçi bakımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için yerel tarım yayım ofisinizi ziyaret edebilirsiniz.
- Boynuzlu keçiye sahip olmak istiyorsanız, en iyi boynuz kesme yaşı bir haftadır. Olgun keçilerin boynuzlarını kesmek için veterinerden yardım isteyin.
- Düzeltmeyi ilk kez kendiniz yapmayın. Bunun yerine düzeltme için bir uzman veya profesyonel çağırın ve ondan öğrenmeye çalışın.
- Keçilerinize asla başka bir hayvandan israf edilmiş yem vermeyin. Ve onlara asla köpek veya kedi maması vermeyin.
- Keçilerinizin çitin dışına çıkmasına asla izin vermeyin.
- Tek kelimeyle, keçilerinize her zaman iyi bakmaya ve onları sağlıklı ve üretken tutmaya çalışın. Böylece keçi yetiştiriciliği işiniz daha karlı olacaktır.