Keklik Kuluçka Süresi Ne Kadardır?

Yabani kümes hayvanlarının bakım işlerinin popülerliğinden dolayı keklik kuluçka süresi ne kadardır? Soruları insanların kafasını kurcalamaktadır.

Keklik bakımından kısmen yüksek verimlilik elde etmek istiyorsanız, erkek kekik iki veya üç dişi olan bir kafese koymalısınız. Bu şekilde, kafese yerleştirilen kekliklerden yüksek verim elde edilebilir.

Keklikleri olabildiğince stresten uzak tutulması lazım gelmektedir. Stres, erkek kekiklerin çiftleşmesini önleyecek ve yumurta üretimi çok düşük seviyelere çekecektir. Kuluçka yapmayı ve yumurtaların derhal toplanmasını beklemiyorsanız, yumurta ucunu 10 ° C ila 16 ° C’ye ve 50 veya 60 neme yerleştirmeniz gerekmektedir.

Yumurta 21 ° C’nin üzerindeki bir sıcaklıkta tutulursa, kan kanalının hareketsizliği nedeniyle yumurtanın etkinliği azalacaktır. Yumurtalar en fazla 10 gün saklanmalıdır. 10 gün beklediğinde, kuluçka oranı% 10 azalacaktır. Korunmuş yumurtaları her gün hafifçe sallamadan, yerini değiştirin. Yumurtayı aynı pozisyonda tutmak, yumurta sarısının kabuğa yapışmasını sağlayacaktır.

Keklik Kuluçkası

Kuluçka makinesine yumurta koymadan önce, inkübatörü 24 saat önceden çalıştırmanız ve sıcaklığı 37.8 ° C’de ve nemi 60 veya 65 ° C’de tutmanız gerekir. Kısmen yumurtaların gelişme ve kuluçka süresi 24 gündür. 21 günlük geliştirme döneminde otomatik tornalama sistemine sahip bir inkübatör kullanılırsa, günde 45 derece açıyla en az 6 kez sola ve sağa döndürülmelidir.

Yumurtalar 7 ila 10 gün sonra oluşmaya başlayacaktır. Yumurta kontrol ışığı tam da bu zamanda devreye girer. Yumurta kontrol ışığı ile yumurtaların içlerine bakıp dolu olup olmadıklarını görebilirsiniz. 21. günün sonunda, inkübatörün inkübasyonunu duraklatacak ve çıkım işlemine başlayacaksınız. Gelişim döneminin sonunda, yumurtaları tekrar izlemek ve döllenmemiş yumurtaları ayırmak için kontrol ışığını kullanmalıyız. Sıcaklık son üç günde 36,8 ° C’ye düşürülmeli, 80 veya 85 ° C’ye kadar ulaştırılması gerekmektedir.

Keklik Kuluçka Süresi Ne Kadardır?
Keklik Kuluçka Süresi Ne Kadardır?

Keklik Civciv Bakımı

Civcivlerin yumurtadan çıkması kuru olmalı ve 24 saat boyunca bir inkübatöre yerleştirilmelidir. Kuluçka kutusunda kurutulan civcivlere% 5 şeker suyu verilmelidir. Şekerli su civcivleri sindirim sistemlerini temizlemeye ve yemek yemeye hazırlar. Şerbetten 5 veya 6 saat sonra, şerbetle besleyen civcivleri besleyemezsiniz. Civcivleri beslemek için en az 7 saat beklemek zorundasınız. Civcivlerin yumurtadan çıktığı sıcaklık ilk hafta 35 ° C olmalıdır. Gelecek hafta, sıcaklık 2 ° C düşer ve 6 haftanın sonunda normal koşullara döner.

Keklik civcivleri yumurtadan tam çıktıktan sonra bakıma ihtiyaç duyarlar. Bu bakım şöyle sıralanabilir:

  • Yem
  • Su
  • Arkadaş
  • Temizlik

Bu unsurlar sağlıklı bir keklik civcive sahip olmak için en temel unsurlardır.

Yorum yapın