Kınalı Keklik Nasıl Bir Hayvan? Kınalı Keklik Nereden ala biliriz? Kınalı Keklik Özellikleri Nelerdir?
Kınalı Keklikler Ülkemizin Coğrafyasına uygun bir ırktır. Genel olarak her yerde çoğaltımı yapıla bilir. Karadeniz bölgesine yakın Trabzon bölgesinde sık ormanlık alanlar yüzünden ve aşırı nem sebebiyle keklik nüfusunun olmadığı biliniyor. Tabi üretim yapılıyor mu yapılıyor kümes ortamlarında çok rahat beslenen bir ırktır. Kınalı Keklik kümes ortamlarında tavuklarla birlikte beslenmesi durumunda, kekliklerin tavuklara pek uyum sağlayamadığı gözlemleniyor. Kınalı Keklikler Neden Ölürler? Çoğu kümes ortamında kekliklerin ölümlerinden şikâyet ediliyor. Kınalı Kekliklerin bağışıklık sistemleri ve sindirim sistemleri tavuklara göre biraz daha narin bu nedenden dolayı gün boyu Kınalı Keklikler tavuklarla birlikte onların dolaştığı yerlerde dolaşıp onların yediklerini yiyince sıkıntı oluyor. Bir sıkıntı ise Kınalı Keklikler tavuk dışkılarını yemeleridir. Dışkı yiyerek zehirleniyor ve ölüyorlar!
Peki, Kınalı Kekliklere nasıl bakmalıyız? Kınalı Keklikler sürü şeklinde yaşayan hayvanlardır. Kümes ortamında bakacaksanız onlara ayrı bir alan ayırmalısınız. Ayrı bir bakım ve iyi bir bakımla çoğaltım yapa bilirsiniz.
Kınalı Keklikler doğal yaşamlarında kurak yerler taşlık alanlar, çalı ve onlarla kaplı yamaçlarda sürüler halinde yaşarlar. Keklikler doğada bitki tohumları, böcek, kurt ve bitki kökleri yerler; Genel olarak öğünleri tahıllardır. Kekliklerde dişilerin ve erkeklerin görünüşleri bir birleriyle hemen hemen aynıdır. Dişi ve erkek ayrımında ise erkeklerin mahmuzları vardır. Yetişkin erkeklerin kafaları dişilere göre biraz daha büyüktür. Boyları ise 33cm kadardır.
Üreme mevsimleri Mart başlarıdır. Nisan ayı içerisinde salmaya başlarlar. 13-16 Tane yumurta yaparak kuluçkaya yatarlar. Kuluçka Süresi 24 gündür. Kınalı keklikler genelde av hayvanı olarak biliniyor ve avlanıyorlar. Görünüşleri ve toprakla kendilerini gizleye bilmeleri halinde avcılardan ve yırtıcı kuşlardan koruna bilirler sorun ise sesleridir. Çoğu zaman geveze bir kuştur ve sürekli öterler bu durumda onları her zaman ele verir. Peki, keklik yakalaya bilir miyiz? Tabi piyasada çok sayıda tuzak mevcuttur. Fakat doğadan tutulan keklikleri ya taş tuzaklarla yâda misine tarzı görünmez iplerle çit şeklinde çevirip ortasına ekmek kırıntıları yem falan koyarak hayvanları kandırıyor. Tırnağının ucunda olsa yakalanıyor hayvanlar. Peki, Keklik Yakalamak Yasal mı? Keklik yakalamak ve beslemek tamamen yasaktır. Ülkemizde bu durum çokta önemsenmese de yasaktır. Yasal olması için ise veteriner gözetimi ve hayvanlarınızda kimlik olmalı!
Ziraat Kekliğimi? Yabani Keklik mi? Sorarsanız yabani olacaktır cevabımız neden mi? Çünkü yabani ortamda kekliklerimizin bağışıklık sistemleri ve yaşayış şeklinden dolayı tamamen doğal aşılılardır. Kolay hasta olmazlar. En önemlisi ise hayvanlar kolayca evcilleştirile bilir. Dikkat Etmemiz gerekenler; Tuzlu yiyecekler, tatlı yiyecekler ve ekmek bunlar kekliklerinize zarar verecektir. Bu nedenden dolayı dikkat edin. Artık keklikler hakkında da azda olsa bilgiye sahipsiniz umarım faydalı ola bilmişizdir.

Merhaba kekliklerde bit pire sorunu nasıl çözülür
Keklik en az 15 gunde bir toprakta eselenmesi icin topraga birakmaniz lazim yazin nemli toprak kisin hafif sicak toprak olmali kualwr suda nasil banyo yapiyir ise keklijte toprak ile temizlenip son baharda tuyunu atiyir bunun aksi bitlenne yapar.ikincisi gunluk olarak alti temiz tutulmali
Merhaba iyi günler kekliklerin yumurtaları dolsuzdu sebebi ne olabilir, erkek ve dişi olduguna eminim Eylül ayı gibi yumurtlamaya başladı bende yumurtaları toplayıp makinaya koydum 27 gun sonra ise kırıp yumurtaları baktım 2 si çürümüş bir tanesi cılk olmus diğerleri ise ilk günkü gibiydi sizce sebebi nedir?