Tavşan Kafesi Yapımı

Tavşan Kafesi Yapımı Tavşan yetiştiriciliği için iyi tavşan barınağı çok önemlidir. Tavşan Kafesi Yapımı Çünkü tavşanlar her zaman evlerinde kalırlar. Tavşanlar barınaktaki sorunlarını ve ihtiyaçlarını size anlatamayacakları için barınmadaki tüm ihtiyaçlarını karşılamanız gerekir.

Havalandırma, soğutma, ısıtma ve aydınlatma sistemlerinin uygun yönetimine sahip kapalı bir bina inşa etmeniz ticari tavşan yetiştiriciliği için daha iyi olacaktır.

Isıtma ve havalandırma sistemlerine daha fazla önem verin çünkü tavşan aşırı sıcaklık değişimlerini tolere edemez.

Tavşan evinin içinde iyi havalandırma çok önemlidir. Herhangi bir cereyan olmadan girişin bol miktarda temiz hava almasını sağlayın. Taslak tavşan için çok zararlıdır.

Çünkü bir taslak soğuk algınlığına neden olabilir ve tavşanlar zatürree olabilir. Evin içinde bir drenaj yapın. Mümkünse doğal gölgeyi uygun şekilde kullanın ve aşırı rüzgarları önleyin.

Tavşanı diğer zararlı hayvanlardan uzak tutmak için evin çevresine bir çit çekin. Farklı yaştaki tavşanları ayrı tutun çünkü genellikle birbirleriyle kavga ederler ve kendilerini yaralarlar. Bazen gençleri öldürür veya yaralarlar.

Tavşan evi, kış mevsiminde ve soğuk bölgelerde daha ılıman bölgelere göre daha dikkatli korunmaya ihtiyaç duyar. Aşırı sıcak ve soğuğu kontrol etmek için evi yalıtımlı çatılarla yapın.

Yalıtımlı çatılar, yaz mevsiminde aşırı ısınmayı ve kış yoğuşmasını azaltmaya yardımcı olur. Sıfırın altındaki iklimlerde, sürekli tavşan üretimi için ek ısı gerekli olabilir. Ama maliyeti çok yüksek.

Her evde, evin yağmur suyunun akmasını önlemek için yeterli çatı çıkıntısı olmalıdır. Rüzgarlı ve arka tarafta sağlam duvar yapın. Evde ayarlanabilir bir damper kullanın.

Yaz mevsiminde tüm havalandırmaları açın ve kış mevsiminde kısmen kapatın. Küçük, ayarlanabilir orta mahya havalandırması kullanın ve bu, kümesteki aşırı nemin kaçmasına yardımcı olacaktır.

Ticari tavşan barınağı için fan tipi hava kontrol sistemi önerilir. Bu bağlamda, en yakın ek kümes hayvanı uzmanı veya ilçe uzantı acenteniz ile iletişime geçebilirsiniz.

Tavşan yetiştiriciliği için farklı kafes türleri kullanılabilir. Kafeslerin tasarımı, üreticilere ve yetiştirmek istediğiniz cinse göre değişir.

Ancak mümkünse metal kafes kullanmayı deneyin. Çünkü metal kafesler sağlıksız koşulların önlenmesine yardımcı olur. Hangi birçok sağlık sorunları oluşabilir. Kafesin zemini 0,5’e 1 inç ağdan yapılmalıdır. Ve üst ve yan için 1’e 2 inç ağ.

Tek kat halinde tavandan sarkan kafeslerin yönetimi çiftçi için çok kolaydır. Her yetişkin yapar ve tek tek kafeslerde tutulmalıdır.

Her bir kafes en az 30 inç derinliğinde, 20 inç yüksekliğinde ve 30 inç genişliğinde olmalıdır. Bu ölçü ırklara göre farklılık gösterebilmektedir.

Damızlık olmayan geyikler, angora, küçük geyikler ve kısırlaştırılmış tekeler, küçük bir grup halinde bir evde tutulabilir. Kafesin dışında her kafesin ekli yem hunisi ve bir sulama sistemi olmalıdır.

Geyiklerin kafeslerinde teslimat süreleri ve kış mevsiminde bir miktar saman veya bu tür malzemeleri bulundurun.

Her zaman sıhhi bir operasyon sürdürün. Bu tür görevler hastalıkların önlenmesine yardımcı olacaktır.

Kafeslerin altında çakıl, drenaj karosu ve kum katmanları bulunan gözenekli çukurlar en iyi atık yönetimi yöntemleridir. Toprak ve beton zeminler kullanılabilir. Ama sık sık temizlenmesi gerekiyor.

Kafesler arasında beton yürüme yolları bulundurun. Birikmiş gübrenin çıkarılmasına yardımcı olacaktır. Gübreyi ayda en az bir kez temizleyin.

Kafesleri her kullanımdan sonra temizleyin ve sterilize edin. Saçları kafeslerden yakın. Yeni aldığınız tavşanı ayrı tutun.

Çünkü hastalığa yakalanabilirler veya hastalık mikrobunu taşıyabilirler veya başkalarıyla yaramazlık yapabilirler.

Işık tavşan için çok önemli bir unsurdur. Orta derecede ışık yönetimi, tavşanın iyi büyümesine yardımcı olur ve üremeleri için çok önemlidir.

Verimli olmaları ve iyi üremeleri için her zaman 12 saat aydınlatma ve 12 saat karanlık dönemi kullanın.

Tavşan kulübelerinin altında solucanlar yetiştirilebilir. İklim ılıman hale gelirse hem iç hem de dış mekan operasyonlarında mümkündür. Tavşanın dökülen yemi ve gübresi solucanlar tarafından tüketilecektir.

Bu sistem ek gelir kaynağı olabilir. Kompostlanmış tavşan gübresi ekin tarlalarında gübre olarak kullanılabilir.

Yorum yapın