Tavuk çiftliklerinde çok fazla vakit geçiren herkes bu numarayı bilir. Bunu hiç duymamış olanlar, bu talimatları takip ettikten sonra yine de bir tavuk alıp denemek isteyecektir ve sonucunu görünce hayran kalacaktır. Biyologlar korkunun buna yani “hipnoza” neden olduğunu düşünüyorlar; bu durumun tavukların vahşi hayatta yırtıcılardan korunmak için yaptığını var sayıyorlar.
Tavuğu düz bir yüzeye tutun. Göğsünü destekleyen bir elle tavuğu tutun. Göğsünü ağırlığını taşıyacak ve yerin üzerine oturacak şekilde yerleştirin. Deneyin devam edebilmesi için ayaklarını tutmaya devam edin.
- Arkasından hafifçe bastırın ve ayağa kalkmaya çalışırsa bacaklarını yavaşça geriye doğru hareket ettirin.
Parmağınızı kıpırdatın. Kuşu hafifçe bir elinizle tutun. Bir parmağını diğer elinize dokunmadan, gaganın ucunun hemen önüne koyun. Parmağınızı yaklaşık 10 cm (4 inç) uzaklığa geriye doğru hareket ettirin, ardından tekrar geriye doğru hareket ettirin. tavuk hareketi duruncaya kadar tekrarlayın.
Bacaklarını bırak. Tavuk “hipnotize” olmalı ve mücadeleyi bırakmalıdır. Orada 30 saniye ila birkaç dakika arasında uzanacak.
Burun yerine gagasının önüne bir çizgi çizin. Tavuk hipnotize edilmemişse, bu alternatifi deneyin. Tebeşir, bir sopa veya parmağınızı kullanarak, uzun zemin 12 “(30 cm) bir çizgi çizin. Tavuğun gagasına yakın başlayın ve başının önünde, yavaş yavaş dışa doğru bir çizgi çizin.
- Bazı insanlar bunun yerine tavuk önünde yatay bir çizgi kullanır.
Çalkalayarak uyandırın Tüylü arkadaşınıza iyi davranın ve işine geri dönmesine izin verin. Ellerinizi tokatlayın ya da atlayıncaya kadar hafifçe kıpırdatın.
BUDA 2. YÖNTEMİMİZ…
Hipnoz etkisini anlayın. Araştırmacılar bu etkiyi “tonik hareketsizlik” olarak adlandırıyorlar. Bu eğilimi olan bir tavuk veya başka bir hayvan korktuğunda, kalp atış hızı düşer ve hareket etmemeye başlar. Bu davranış yırtıcılardan korunmak için ola bilir. Şanzımandan farklı olarak, tavuk, göz kırpmaya ve bariz bir şekilde nefes almaya devam ettiği için, ikna edici bir davranış ortaya koyuyor.
Tavuğu dik veya yan tutun.
Görmüş ola bilirsiniz televizyonlarda falan tavukları sırt üstü bir şekilde yatırırlar ve hayvanın hareket etmemesini sağlarlar bu duruma sokulan tavuklarımız. Çoğu zaman bayılır yada öle gözükür nadiren de olsa ölüme bile neden ola bilir o nedenden dolayı bu yöntem Aslında hipnoz değildir. Tamamen hayvanı mızın hassas noktasını kullanıyorlar. ( Dikkat ederseniz tavukları bacaklarından tutup kaldırınca hareketsiz duruyorlar bu yöntemde ona çok yakındır o nenden den ötürü hayvanlar canlanmaz ) Örnek verirsek aynı bir kedinin boyun bölgesinden kaldırılması gibi.
Hipnozu kısa ve nadir tutun.
Bu durum hayvana ne kadar zarar veriyor bilinmiyor hayvanı strese soka bilir sağlık sorunu oluştura bilir bundan ötürü dikkat etmelisiniz. Kısa zamanlı ve nadiren yapın .
Tavuklarınızı insanlara ve yeniliğe alıştırın.
Tavuklarınızı insanlara alıştırın ki hipnoza sokarken de kolay olsun sürekli korku halinde olursa hayvan girdiği hipnozdan uzun süre çıkamaya bilir.
Stres belirtileri için izle.
Hayvanı hipnoz sonrası stres belirtilerini takip edin aşırı tüy dökümü yumurtlama zamanında geçikmeler hayvana hipnozun zarar verdiğinin belirtileridir. Hipnoz zararlı olma ihtimali çok düşüktür fakat bazı türler etkilene bilir gözlemlemekte zarar yok.
BU YAZIMIZIN DA SONUNA GELDİK UMARIM FAYDALI BİLGİLER VERE BİLMİŞİZDİR.