TAVUK NASIL YAKALANIR?

Tavuk yetiştirmek, müstakil ev sahipleri hatta kentsel alanlarda şehir içerisinde bulunan ev sahipleri tarafından evinin bahçesinde hobi olarak başlanıp hastalık haline gelen bir durumdur. Günümüzde ise bu durum git gide artıyor. Aynı zamanda da popülerlik kazanmaya başladığını söyleye biliriz. Zamanla insanlar doğal bir şeyler yemek adına tavuk yetiştirmeye başlıyorlar. Ve doğal hayata özlemle birlikte kendilerini bu durumla biraz olsun tatmin etme çabasındalar. Tabi hayvan sevgisini de bu şekilde canlı tutmuş oluyorlar.

Ekran Alıntısı.JPGasdasd

            Bununla birlikte bazen hayvanlarımız gevşeye bilirler yani hastalana bilir parazit ve benzeri durumlar için gözünüze kestirdiğiniz bir hayvanı yakalamak isteye bilirsiniz. Fakat bu durum o kadar kolay değildir çünkü hayvanlar ürkünce dağılırlar. Sonuç olarak işinizde bir o kadar zor olacaktır. Tavuğunuzu yakalamak için beklemeyi düşünün en güzel zaman gece saatleridir. Tavuklar gece yatarken daha az hareket edebilir ve böylelikle yakalamak ve tutmak kolay olur. Kaçan tavuğunuzu geçe bir tarın üzerinde savunmasız bir biçimde kolayca yakalaya bilirsiniz. Mümkün olduğunca nazik ve sessiz davranmaya çalışın. Bir el feneri edinin hayvanın yanına çok fazla ses veya ani hareket yapmadan yanaşın. Daha sonra feneri doğrudan yakalamak istediğiniz tavuğa doğru doğrultun tavuğa yavaşça yaklaşın. Sonrasında yavaş ve sakin bir biçimde yakalayın. İşte bu kadar..!

            Peki, gündüz vaktinde tavuk nasıl yakalanır? Bu konuda da sizlere yardımcı olacağım. Biraz yem atmaya çalışın ve ona odaklanmasını bekleyin eyer yeterince yaklaşamaz yakalayamaz sanız aynı durumu kümes içerisine yem atarak tekrarlaya bilirsiniz kümes içerisine giren hayvanımızı daha kolay yakalayacaksınız. Tavuğunuz yem yerken tavuğunuza yavaşça arkasından yaklaşın mümkün olduğunca sessiz olun ani hareketlerden kaçının tavuğun üzerine gelin hayvanın gözlerini izleye bilirsiniz yeme o odaklandığı an hamlenizi yapa bilirsiniz. Tavuğu kavrayın değişik şekillerde kavraya bilirsiniz fakat en etkili yöntemi kanatlar üzerinden sarmalamaktır. Böylece hayvan çırpınamaz açık kalan kanatlar çırpınmasına olanak verecektir. Aynı zamanda hayvanın sırt kısmına da hafifçe baskı yaparak çömelmesini sağlaya bilir yakalaya bilirsiniz. Diğer açıdan ise ayaklarından kavraya bilirsiniz. Bu durumda da hayvan kaçamaz.

           

           

 

Yorum yapın