Tavuk ve ördekler birbirlerinin doğal ortamlarında adapte olan, beslenme şekilleri, yaşam ortamlarına ayak uyduran kanatlılar arasındadır, peki tavuk ve ördekler birlikte yetiştirilebilir mi? Ördekler oldukça fazla yumurta yapan ve düşük bütçeli hayvanlar arasındadır. Bu konuda hobi ya da ticari amaçlı yetiştiren kişiler mevcut. Ortak özellikleri oldukça fazla olduğundan dolayı birbirleriyle uyumlu iki hayvandır.
Tavuk ve Ördekler Ne Yerler?
Tavuklar bilindiği üzere buğdayla beslenir. Bunun yanı sıra tohumlu birçok besin uygundur. Ördek de tavuk kümeslerine oldukça uyum sağlar ve rahatlıkla adapte olur.
- Buğday
- Mısır
- Pirinç
- Meyve
- Ekmek
- Tavuk
- Kuş yemleri ile beslenebilir.
Birçok konuda uyum sağladığı ve suyu sevdiği için yosun, sümüklü böcek, mantar, solucan, yeşil bakliyat, su bitkisi, kurtçuk ve böceklerle beslenir. Doğada kuşlarla aynı şekilde beslenme şekillerine sahiptir. İhtiyacı olan minerallere bir şekilde doğadan ulaşır. Temiz su ördek ve tavuklar için diğer hayvan türlerinde olduğu gibi önemlidir. Tavuk ve ördekler her sabah yumurta yaparlar.
Tavuk ve Ördeklerin Yararları
Bahçede bulunan gereksiz ve zararlı böcekleri yiyerek sizlerden uzaklaştıran bu sevimli hayvanlar oldukça akıllıdırlar. Kuş türleri genel itibari ile tahmin ettiğinizden fazla akıllıdır. Hatta küçükken beslemeye başladığınızda alışırsanız kesmeniz mümkün olmaz.
Sadece yumurtası dahi sizlere yeterli gelir. Her sabah sizlere sunduğu yumurta oldukça besleyici, organik ve yararlıdır. Kuluçka dönemlerinde sıcak havalarda daha hızlı yetişen yavrular ile sayıları hızlıca artar. Horoz ve tavukla
Tavuk ve Ördek Beslerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Tavuk ve ördek beslediğinizde yalnız yavru ördekleri tavuk kümesinde tek başına bırakmamanızda fayda var. Savunmasız olan yavrular hangi türden olurlarsa olsunlar istisnai olarak başka bir hayvan türü tarafından kabullenilebilir. Bunun dışında zarar verme ihtimalleri de göz ardı edilmemelidir. Kabullenmemeleri halinde yavruya gagalamak suretiyle zarar verir ve ölümüne yol açabilirler.
Bir müddet büyüdükten sonra kendisini koruyabilecek olan yavru ördeği yavaş yavaş kümese belirli aralıklarla alabilirsiniz. Bu şekilde kabullenilmesi daha kolay olur. Su kabını da yavrulara uygun, boğulmayacakları şekilde hazırlamanız gerekir. Yavruların yetişkinler için hazırlanan su kaplarına yetişmek için zorluk yaşamaları ya da eğildiklerinde suyun içerisine düşmeleri sonucu boğulmaları muhtemeldir.
Hangi hayvanı yetiştirirseniz yetiştirin yapmanız gereken tek şey ona insanlardaki bebeklik evresi gibi davranmak olmalıdır. Bunun dışında bebeklikten yetişen bir yabani hayvan dahi alışırsa ördeğe zarar vermeyecektir. Birlikte yetişmek, alışmak ve dost olmak hayvanlar için hiç zor değildir.
Maşallah
Eline emeğine sağlık
İnstagram:samett_7