Tavuklar Ne Yer? Ne Yememeli

Eminim tavuklarımıza neler verebileceğiniz hakkında bir şeyleri merak etmişsinizdir, bu yüzden 200’den fazla atıştırmalık içeren bu kesin listeyi sizler için bir araya getirdik.

Kafanızda belirli bir atıştırmalık var ve merak ediyor iseniz. Sizlere güzel bir sıralama sunmaktayız aşağıdan öğrene bilirsiniz.

Tabi, tavuklarınızın hangi muamelelere ne kadar ihtiyaç duyduklarını ve onlar için listemizde kilerin ne kadar iyi olduğuna nasıl karar vereceğinizi de öğreteceğiz.

Tavuklar ne yiyebilir?

Brokoli: Evet. Brokoli tavuklarınıza beslemek için güvenlidir. Çok sayıda vitamin yüksek ve yağ oranı düşüktür; benimki pişmiş tercih ediyor. Onlara bütün gün gagalamalarını sağlamak için yem sıkıştırmalı kafeslerde verebilirsiniz.

Muzlar: Evet. Çok besleyici ve çoğu tavuk onları sever! B6, C & A vitaminleri yüksek ayrıca niasin, demir ve magnezyum artı diğer iz elementleri içerir. Şimdi o kahverengi, sivilceli muzla ne yapacağını biliyorsundur! 🙂

Üzümler : Evet B vitaminleri yüksek ve A & C; ayrıca kalsiyum ve bakır gibi pek çok eser element içerir. Şeker içeriği yüksek olduğu için haftada bir kez küçük miktarlarda verin. Fazla abartmayınız.

Ananas: Evet Vitamin ve mineral oranı yüksek olmasına rağmen, ananas çoğu tavuk için o kadar iyi değildir. Aşırı tüketim, bezoarların (lif topları) mahsulde ortaya çıkmasına neden olabilir. Şekerli olduğundan az miktarda vermeniz tavsiye edilir.

Domates: Evet. Tavuklar domatesleri sever! Domates C, K & B9, lif, potasyum ve antioksidanlarda yüksektir. Domateste de dikkatli olmanızı öneririm her şeyle karıştırmayınız. Verirken tek tip verin sadece domates karışım vermeyin.

Kereviz: Evet Çok iyi bir B2, B6, C & K vitamini kaynağıdır. Molibden gibi iz mineralleri yüksek, potasyum, lif ve kalsiyum içerir. Ancak favori bir besin değildir.

Çilek:   Evet. Çilek favori bir muameledir; İz elementler ve A, C & B9 vitaminleri bakımından yüksektir. Ayrıca kersetin adlı bir anti-enflamatuar bileşen içerir; antioksidanlar bakımından zengin.

Elmalar: Evet. Elma tohumları az miktarda siyanür içerir, bu nedenle mümkünse tohumları çıkarın. Elmaları, sindirime yardım etmesi için doğrayın, ancak çekirdeklere oldukça dikkat edin ve çıkarın hayvanlara zarar vere bilir.

Çimen: Çim kimyasallarla işleme tabi tutulmadığı sürece kısa çim kesimleri ile besleyin

Pirinç: evet. Beyaz pirinç az miktarda besin değerine sahiptir, kahverengi veya yabani pirinç daha iyidir. Asla pişmemiş pirinci, hayvanlara vermeyin bağırsaklarındaki suyu emeceği ve bağırsakta olası tıkanmalara veya perforasyona neden olacak şekilde genişleyeceği için beslemeyin.

Portakallar: Evet. Portakalların bazı sağlık yararları var. Tavuklar genelde portakal sevmezler; Bir meyve salatasına eklemeyi deneyebilirsiniz…

Kuşkonmaz: Evet. Kuşkonmaz vitamin, mineral ve diyet lifi ile bir güçtür. Tavuklar genellikle onu yemeyeceklerdir, ancak eğer yerlerse çok fazla yemelerine izin vermeyin.

Cırcır böcekleri: Evet. 100 gram cırcır böceği, 12.9 gram protein, 5.5 gram yağ ve 5.1 gram karbonhidrat, ayrıca çok sayıda mineral ve eser element içerir. Çok sağlıklı bir atıştırmalıktır, fakat yüksek protein içeriğinden dolayı ölçülü beslenir.

Soğan: Hayır. Soğan çok fazla vitamin ve mineral içeriyor olmasına rağmen tavuklar gerçekten onları yememelidir. Çok miktarda soğan hemolitik anemiye neden olabilir.

Patates: Evet. Solanin içeren yeşil (zehirlidir) alanlar dışında , pişmiş veya çiğ patatesler tavuklara verilebilir. Yapraklar, bitki ve çiçekler yenmemelidir – Bunlar hayvanlarınız için zehirlidir.

Ekmek: Evet. Süte batırılmış ekmek, tencere ile tavukların beslenmesinde kullanılan eski bir şeydir. Ekmeği severler, ama onlar için besleyici olarak zayıf öğündür. Ölçülü beslenmelidir.

Çikolata: Hayır. Çikolata, tavuklar için toksik olan bir şeydir ve aklınız başında ise çikolata vermeyin…

Lahana: Evet. Çok sağlıklıdır ve iz mineralleri ve vitaminlerle doludur. Asabilirsiniz ya da yaprakları istedikleri zaman toplayabilecekleri bir su kabına doldura bilirsiniz.

Patlamış mısır: Evet. Şaşırtıcı bir şekilde, patlamış mısır, A, E ve K gibi çok sayıda vitamin içerir. Çok fazla mineral ve lif içerir. Mısırınıza tuz veya şeker eklemediğiniz sürece sorun olmaz.

Kuru üzüm: Evet. Son derece küçük miktarlarda besleyin. Çok miktarda kuru üzüm, kuşlarınızı böbrek yetmezliği ile çok hasta edebilir. Ayrıca şeker içeriği nedeniyle hızla kilo alırlar.

Yaban mersini: Evet. Tavuklar her çeşit meyveyi yiyebilir ve yaban mersini de favorilerinden biridir. Vitamin ve minerallerle dolu, yaban mersini de antioksidanlar içeriyor. Bunu yedirdiğiniz de kakalarının maviye döneceğini unutmayın!

Salatalık: Evet. Salatalık sıcak günlerde harika bir zevktir. Çok fazla su içerdikleri için sulu kalmanın iyi bir yoludur. Çok sağlıklı – vitamin ve minerallerle dolu, ayrıca antienflamatuar özellikler de içerir.

Pişmiş Pilav: Evet. Pirinç, çok az miktarda mineralin bulunduğu yaklaşık% 85-90 karbonhidrattır. Her ne kadar tavuklar atıştırmalık olarak bulabilseler de, onlar için besin değeri çok azdır.

Avokado: Hayır. Yapraklar, cilt ve taşların tümü tavuklar için oldukça toksik olan persin içerir. Vermeyin

Kiraz: Evet. Kirazlar vitaminlerle doludur – A, C, E & K, mineraller de. Ayrıca, bir tavuk sağlığı için gerekli olan kolini içerirler. Taze veya pişmiş kiraz (şeker eklenmemiş) – hepsini vere bilirsiniz.

Kabak: Evet. Kabak çekirdeğinin solucanların önlenmesine yardımcı olduğu söylenir. Balkabağına gagalamayı saatlerce meşgul eder. Bu durumda onlar için iyidir.

Et: Evet Etteki fazla yağı kesin. Onlara bütün hindi veya tavuk leşlerini verebilirsiniz, onları temiz bir şekilde bünyelerine alırlar. Mükemmel protein kaynağı.

Muz Kabukları: Evet. yiyebilirler, fakat genelde yemiyorlar. Onları yeterince küçük öğütmek için bir mutfak robotu kullanırsanız, onları yerler.

Peynir: Evet. İyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Bir süt ürünü olduğundan tavuklar iyi beslenirler lakin vücutları iyi işleyemez.

Karpuz: evet. Vitamin ve su dolu olan karpuz, sıcak yaz günleri için canlandırıcı bir tedavidir. 

Havuç: Evet Çiğ veya pişmiş, havuçlar iyilikle doludur, yeşillikleri de yiyebilirler. Konserve havuç vermeyin, tuz oranı yüksektir.

Kavun: Evet. A ve C vitaminleri, çok fazla B vitamini için yüksek puanlar vardır. Kabuğunu temizlerler, tohumlar da iyidir. Çoğu meyvede olduğu gibi fazla tüketilmesi sonucu ishal olabilirler.

Şeftali: Evet. Şeftalileri severler; bu besleyici güzelliklerde yüksek olan bir başka meyvedir. Çekirdek çukurları siyanür içerir, bu nedenle tavuklara beslenmeden önce bunları çıkarın.

Tatlı Patates: Evet. Son derece sağlıklı ve vitamin dolu. Kızlarınız için minimum tuz veya tereyağı ilave edin sonra verin.

Kale: Evet. Başka bir sağlıklı ürün. Vitaminler ve mineraller boldur. Pişirilmiş veya çiğ olarak verilebilir. 

Çiçekler: evet. Bu bir evet ve hayır cevabıdır. Bazı çiçekler onlar için sağlıklı, bazıları değil. Genelde zehirli bitkilerden uzak dururlar, ancak önce bahçenizi kontrol etmeniz gerekir.

Un kurtları: Evet. Öğün kurtları protein bakımından çok iyidir, bu yüzden verebilirsiniz. Özellikle gelişim zamanı için mükemmel ve sağlıklı bir besleme şeklidir. Solucanlar taze veya kurutulmuş olarak verilebilir.

Yumurtalar: Evet. Elbette yumurtaları severler! Çırpılmış yumurta verin, böylece onu ‘yumurta’ olarak tanımazlar; tabi yumurta yemeye başlamalarını istemiyorsan.

Tahıl: Evet. Pek çok tahıl, ilave vitamin ve mineral içerir ancak karbonhidrat bakımından yüksektir. Birkaç marka da şeker açısından çok yüksektir. O nedenle fazla yaklaşmayın.

Kedi maması: Evet. Kuru veya ıslak kedi maması, nadir bir muamele olarak verilmelidir. Çok az miktarda…

Köpek Maması: Evet. Köpek maması sadece nadir bir çerez olarak verilmelidir. Tavuğunuz hastalandığında da kullanılabilir.

Patlıcan: Hayır. Bitkileri, yaprakları veya çiçekleri yiyemezler, çünkü bunlar, tavuklara toksik olan solanin içerir. Bir çok yetiştirici farkında olmadan vermektedir.

Yerfıstığı: Hayır. Burada temkinli davranıyoruz. Yer fıstığı bazı küçük kuşlar ve memeliler için kötü olabilir, tavuklar hakkında güvenilir bir bilgi yoktur. Şüphede kaldığınızda: Onlara vermeyin…

Dolmalık biber: evet.  Solanie içeriyor. Yani yapraklar, bitkiler ve çiçekler için hayır. Ama sadece biberini verebilirsiniz.

Yeşil Fasulye: Evet. Sadece iyi pişmiş fasulye. Çiğ veya az pişmiş fasulye, sürünüze ölümcül olabilen fitohemagglutinin içerir. O nedenle hiç bulaşmayın.

Kivi: Evet. Kivi sağlıklıdır ancak çok fazla şeker içerir, bu yüzden sadece ölçülü olarak besleyin. Kivi vitaminleri, mineralleri ve antioksidanları içerir.

Armutlar: Evet. Armutlar sağlıklıdır ve şeker oranı nispeten düşüktür, bu nedenle sürünüz için harika bir çerezdir. 

Kuruyemiş: Evet. Kuruyemişler bazı doymuş yağlar içerir, bu yüzden çok fazla beslemeyin. 

Yulaf: Evet Çiğ veya pişmiş yulaf yiyebilirler. Bazı araştırmalar yulafla beslenen tavukların tüy toplamasını azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Yulafta vitamin ve mineraller de bulunur.

Mango: Evet. Çok besleyicidir, ancak şekerin ve karbonhidratların yüksek olduğu için az miktarda beslenirler. 

Fasulye: Evet. Sadece pişirilmiş Çiğ veya az pişmiş fasulye tavuklar için çok toksiktir.

Karnabahar: Evet. Karnabaharın gövdeleri ve yaprakları sağlıklıdır ve tavuklar onları yer. 

Ayçekirdeği: Evet. Ayçekirdeği çok sağlıklıdır. Genel olarak kuşlar (tavuklar dahil), siyah yağlı ayçiçeği tohumlarını gri veya şeritli pişmiş tohumlara tercih eder. Yağ içeriği için mükemmel muamele.

Ispanak: Evet. Ispanak, vitaminler ve mineraller yoluyla iyilikle doludur, ancak tavuklarınız için bazı ciddi sağlık sorunlarına neden olabilecek oksalik asit içerir. Ispanak ile az miktarda besleyin ve az verin.

Yoğurt: Evet. Tavuklar süt ürünlerini çok iyi işlememektedir. Ancak, yoğurt, bağırsak sağlığına iyi gelir bu durumda geleneksel bir durumdur. Bizlerde bile sindirimi düzenlemek için yoğurt kullanılır. Tabi tavuklarımıza fazla vermeyin az verin…

Karpuz Kabuğu: Evet. Gerçek bir favori! Tavuklar, kabukları temizlemekten hoşlanırlar. Onlar için iyilik dolu ama şeker içeriği yüksek bir öğündür.

Turplar: Evet. Bu küçük lezzet bombaları vitamin ve minerallerle doludur. Tavuklar onları yiyebilir – sindirimi sağlamak için önce kabaca doğrayın sonra hayvanlara verin.

Ceviz: Evet Tüm kuruyemişlerde olduğu gibi, tavuklara vermeden önce kabaca doğrayın ki kolay yiye bilsinler. Ceviz iyidir zaten fazla vere bileceğiniz bir şey olmadığından arada güzel olabilir.

Tavuk: Evet Harika bir protein kaynağıdır. hayvanlarımıza kendilerinden parçalar yedirmek biraz tuhaf olsa da sorun yok çok severler ama derileri çıkarın çünkü yağ oranı yüksektir yağ tavuklar için iyi değildir.

Bezelye: Evet. Bezelye sağlıklı bir atıştırmalıktır ve tavukların da peşlerinden koşmalarını sağlayabilirsiniz! Tavuklar bezelye yemekten hoşnut olurlar.

Küflü Ekmek: Hayır. Küflü yiyecekler asla tavuklara verilmemelidir.

Fıstık Ezmesi: Evet. Evet, fıstık ezmesine sahip olabilirler, ancak yağ, karbonhidrat ve protein bakımından çok yüksek olduğu için ılımlı bir biçimde verilmelidir. Yüksek protein içeriği nedeniyle sindirim zamanı uzundur.

Mısır Kabuğu: Evet. Mısır kabuğunun hiçbir şekilde besin değeri yoktur. Kızlarınız onları yemeyecektir.

Ravent: Hayır. Ravent bitkisinin tüm kısımları sürünüzü öldürebilen yüksek miktarda oksalik asit içerir.

Kahve: Hayır. Kaçınılması gereken az miktarda kafein içerir. Besin değeri yoktur.

Quinoa: Evet. İyiliğin bir güç merkezi olan eski bir İncil tahıl. Quinoa, aynı miktarda pirinçten çok daha besleyicidir.

Balık: Evet Tavuklar çiğ veya pişmiş balıkları yer. Balıkçılar genellikle bağırsakları tavuklara fırlatır. Protein ve mineral içeriği yüksektir. İsveç Orust tavuk ırkı, vahşi doğada balıklarda hayatta kalmıştır.

Sarımsak: Evet. Su ve yem için mükemmel bir katkı maddesi. Bazı insanlar onun yumurtalarını kestiğini söylüyorlar – diğerleri olmadığını söylüyor (hiç bir sorun yaşamadım). 

Meyve: evet. Genel olarak, tavuklar meyveyi sever. Meyveler genellikle şeker bakımından yüksektir, bu nedenle aşırı şeker mide rahatsızlıklarına neden olabileceğinden, bol miktarda yem verin. Meyveyi az verin.

Erikler: Evet. Erik tohumları çok az miktarda siyanür içerir, bu nedenle önce bunları kaldırın. Şekeri yüksek, bu yüzden az miktarda verin.

Narenciye: Evet. Tavuklar narenciye yiyebilir ama olur mu? Turunçgiller çok sağlıklıdır fakat çoğu tavuk turunçgillerden kaçınır.

Nar: Evet Narlar çok sağlıklı. Tavuklar tohumları mutlu bir şekilde yiyecek ve kalan kabukta gagalayacaklardır.

Greyfurt: Evet. Onu yiyebilirler ama yiye bileceklerini sanmam. Genel olarak tüm turunçgillerden kaçınırlar.

Turşular: Hayır. Bu işlenmiş bir gıdadır ve bu nedenle yüksek miktarda tuz veya şeker içerecektir.

Makarna: Evet. Karbonhidrat oranı yüksek, az miktarda besleyebilirsiniz. 

Fıstık Kabukları: Evet. Onları yiyebilirler; bununla birlikte hiçbir besin değeri yoktur.

Pişmemiş yulaf ezmesi: Evet. Tavuklar çiğ yulaf ezmesi yiyebilir, ancak genelde ılık yulaf ezmesi tercih ederler. Bu onlara her gün verilmemelidir.

Jambon(Salam): Evet. Tavuklar jambon yiyecektir; bununla birlikte, tuz oranı da çok yüksek olduğundan en fazla haftada bir kez falan verilmelidir.

Tavuk Beslenmesi: Temel Yem Gereksinimleri

Tavuk Beslenmesi Temel Yem Gereksinimleri

Her canlıda olduğu gibi, tavuklar da yaşamın yapı taşlarına ihtiyaç duyar : protein, karbonhidratlar, yağlar, mineraller ve vitaminler – ve temiz suyu unutmayalım.

Her grubun doğru kombinasyonları vardır. Herhangi bir yaratık yetersiz beslenme gibi şeylerden muzdarip olabilir.

Kanatlı hayvan yemi konusunda derinlemesine bir kılavuz yaptık, bu yüzden lütfen bunu okuyun. Tavuklar için gerekli besinler hakkında kısa bir özet:

  • Protein: Bitki bazlı protein, enerji ve büyüme için gereklidir.
  • Vitaminler ve mineraller: Tamamen işleyen hareket eden bir tavuk için hayati derecede önemlidir.
  • Enzimler: Besinlerden gerekli besin maddelerinin sindirimi ve emilimine yardımcı olur.
  • Yağlar: Bazı vitaminlerin emilimi ve diğer hayati hücre fonksiyonları için gereklidir.
  • Karbonhidratlar: Enerji kaynağı olarak gereklidir .

Bunların tümü ticari tavuk yemi bölümünde, uygun miktarlarda karıştırılmaya hazır olarak bulunur. Tavuklar beslenme ihtiyaçlarının en az% 90’ını yemlerinden almalıdır. Farklı beslemeler, yaşamlarının farklı aşamaları için karıştırılır, bu nedenle yem etiketlerini mutlaka okuyun. Önerilen yem ( Pro Yemdir)

Serbest menzile girmesine izin verilen kuşlar, çevrelerinden ihtiyaç duydukları besin maddelerinin çoğunu toplayacak ve ihtiyaç duydukça sizin sağladığınız yem kaynağından ‘takviye’ yapacaklardır.

Serbest menzile erişemeyen ya da izin verilmeyen tavuklar, tüm vücut ihtiyaçlarını karşılamak için yemlere mecburdur, bu nedenle iyi bir yem gerekir. Önerilen Yem: Pro Yem

Tavuklarınızı Ne Kadar ve Ne Sıklıkta Beslemelisiniz?

Onları ne kadar besleyeceği konusunda, çoğu hayvan besleme uzmanı size, ortalama tavuğun her hafta yaklaşık 1.5 kilo yem yiye bileceğini söyleyecektir .

Bu bir ortalama ; kışın daha fazla, yazın ise daha az tüketir. Tavuklarınız serbest menzile girerlerse daha az yiyecekler. Daha büyük kuşlar daha çok yemek yerler, ufak tefek şeyler az yem tüketirler. Tavuklar daha fazla, horozlar daha az… Anladınız… 🙂

Çoğu insan tavuklarını özgür bırakmak ister bu durum yem tüketimini azaltır lakin onlara ginede bir yemlik bırakmalısınız kalan ihtiyaçlarını tamamlamaları için güzel bir seçenek olacaktır.

Özgür seçim, iyidir, çünkü günün belli saatlerinde besleme kovalarını doldurmakla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Yiyecekler bütün gün besleyici de mevcutsa, büyük kızlar başka bir şey yapmakla meşgulken zorbalık yapılan tavuklar yem yiye bilecek.

Her zaman birden fazla besleyiciye sahip olduğunuzdan emin olun, eğer 6’dan fazla tavuğunuz varsa besleme kutularınız birbirinden her zaman uzak olsun ki tüm hayvanlarınız beslene bilsinler.

Bununla birlikte, bazı insanlar tavukları için rasyon belirlemeyi severler ve eğer bu işi yapmayı seçerseniz, hepsinin yeterli miktarda besin aldığından emin olun. Eğer yiyecek ve beslenme zamanını tayin ediyorsanız, hayvanlarınız arasında bir isyana neden olabilirsiniz. Beslemelerini sınırlamak sizin veya onlar için ekonomik değildir. Kuşun durumunu ve yumurtlama kabiliyetini etkileyecektir.

Belirlenmiş zaman beslemelerin en büyük problemlerinden bir diğeri de yem saatlerinde baskın olan hayvanların daha fazla beslenmesi olacaktır. Diğer kenarda kalan hayvanlarınız daha az besleneceğinden sorunlar yaşaya bilirsiniz.

Onları Ne Kadar Beslemelisiniz

Onlara Uğraşacakları Bir şeyler Verin?

İyi bir kural onlara sağlayacağınız ve zaman geçirmelerine yardımcı ola bileceğiniz. Atıştırmalıklar sağlamak olacaktır. Onlar için hazırlamış olduğunuz atıştırmalıkları kümes içerisinde bir takım yerlere asarak onlara güzel bir gün geçirmelerine yardımcı olun. Bu şekilde birbirlerine olan saldırganlıkları ve ilgileri azalır enerjilerini ve streslerini bu şekilde daha iyi atacaklarına emin olabilirsiniz.

Helede soğuk kış aylarında bu duruma daha çok ihtiyaç duyacaksınız. Onlara sabahın soğuğunda egzersiz yapa bilecekleri lahana ve benzeri şeyler sağlayarak hayvanlarınıza güzel bir gün sağlayabilirsiniz. Bu tarz atıştırmalıkları akşama doğru vermeniz daha iyi olacaktır. Bu şekilde gece daha huzurlu bir uyku çekerler.

Tavuğunuzu Tedavi Edin Zararlı Şeylerden Uzak Tutun

Tavuklar Ne Yer Ne Yememeli

Tavuklarınız için yiyecekleri değerlendirmek o kadar zor değil ve aslında kendi diyetiniz için yiyeceklere farklı bakmanıza yardımcı olabilir. İşte kaçınılması gereken bazı şeyler:

  • Rafine şekerler, kurabiyeler, kekler vb. Yüksek olan her şey. Bu eşyalar insanlarda ve tavuklarda obeziteye neden olabilir, çok az verilmelidir.
  • Tavuklar büyük miktarda tuzu sindiremezler , bu nedenle cipsler diyet listelerinde yoktur. Çok fazla tuz, bir elektrolit dengesizliği veya kalp yetmezliği gibi şeylere neden olarak bir tavuğu öldürebilir.
  • Yüksek derecede işlenmiş gıdalar, yani salam, pizza, satın alınan ekmek depoları vb. İşlenen hemen hemen tüm gıdalar tuz ve / veya şeker bakımından yüksek ve besin değeri düşüktür.
  • Küflü yiyecek. Onu tavuklarına verme. Bazı küfler çok toksiktir ve kümes hayvanlarını kolayca öldürebilir.
  • Alkol: asla, asla!
  • Çikolata: Çikolatalarınızı sizin için saklayın, tavuklar için değil.
  • Kafein: Birçok yerde kahveyi tavuklara vermemeniz gerektiği söyleniyor, ancak size nedenini söylemek gerek; kafein miktarı az olsa da, kafein onlar için toksiktir.
  • Çay poşetleri: Tanen bakımından zengindir ve kesinlikle tavuklar için iyi değildir.
  • Pestisit(İlaç) yüklü ürünler: Taze ürünler onlar için harika, sağlıklı ve besleyicidir. Ancak insanların spreylediği maddeler genellikle iyi değildir. Eğer organik satın almazsanız, ürünü tavuklara vermeden önce ideal olarak yıkayabilirsiniz.

Sağlık için havanlara vereceğiniz her atıştırmalık – yemek kurtları, taze meyveler, sebzeler, çizikler, çatlak mısırlar. Tavukların 20 dakikalık ‘atıştırma’ işleminde bitirebileceklerinden fazla olmamalıdır.

Chicken Treats hakkında SSS

Onlara kaç atıştırmalık vermeliyim?

Günde bir kere vermelisiniz fazlası zarardır genelde vermeniz saat dilimi ise akşama doğru olmalıdır böylece hayvanların stresini de almış olursunuz.

Atıştırmalıklarla beslenmesi yumurta döşemesini etkiler mi?

Yapabilir. Çok fazla muamele tavuk yağı yapar ve şişman tavukların yumurtlamada problemleri olabilir. Obez tavukların büyük boy yumurta bırakma eğilimi vardır – bu kulağa hoş gelebilir, ancak yumurta bağlama ve yumurta sarısı peritonit gibi şeylere yol açabilir , her ikisi de tavuklarınızı tehdit eder.

Et yiyebilirler mi?

Evet, fazla yağı kesdiğiniz sürece. Sorun olmayacaktır.

Tavuklarınız için Yiyecek Şeması

YİYECEKLER TAVUK YİYEBİLİR Mİ
meşe palamudu Yok hayır
Badem Evet
Elma Çekirdeği Yok hayır
Elma Kabukları Evet
Elma çekirdeği Yok hayır
Elmalar Evet
Roka Evet
Kuşkonmaz Evet
Avokado Yok hayır
Kızarmış patates Evet
Muz kabukları Evet
Muz Evet
Fasulye filizi Evet
Fasulyeler Evet
Pancar yaprağı Evet
Pancar Yaprakları Evet
Pancar Evet
Dolmalık biber Evet
Böğürtlenler Evet
Yaban mersini Evet
Ekmek Evet
Brokoli Evet
Esmer pirinç Evet
Brüksel lahanası Evet
Tereyağı Yok hayır
Lahana Evet
Kavun Evet
Kavun Kabukları Evet
Kavun Tohumları Evet
Havuçlar Evet
Kaju fıstığı Evet
Kedi maması Evet
Karnıbahar Evet
Kereviz Evet
Tahıl Evet
Peynir Evet
Kirazlar Evet
Kiraz Çukurları Yok hayır
Chia çekirdekleri Evet
Tavuk Evet
Çikolata Yok hayır
Çikolatalı kek Yok hayır
Tarçın Evet
turunçgiller Evet
Hindistan cevizi Evet
Kahve Alanları Yok hayır
Pişmiş Fasulye Evet
Pişmiş yulaf ezmesi Evet
Pişmiş Pinto Fasulyesi Evet
Pişmiş Patates Evet
Pişmiş pirinç Evet
Mısır Evet
Mısır Kabuğu Evet
Mısır koçanı Evet
Cırcır Böcekleri Evet
Salatalık Kabukları Evet
Salatalıklar Evet
Mandıra Yok hayır
Tarih Yok hayır
Köpek maması Evet
Kuru yulaf ezmesi Evet
Kuru Pirinç Yok hayır
Yer solucanları Evet
Patlıcan Yok hayır
Yumurtalar Evet
Balık Evet
Çiçekler Evet
Patates kızartması Yok hayır
Meyve Evet
Sarımsak Evet
Zencefil kökü Evet
Keçi Yemi Evet
Greyfurt Evet
üzüm Evet
Çekirdekli Üzümler Yok hayır
çimen Evet
Yeşil fasulye Evet
Yeşil soğanlar Evet
Yeşil biberler Evet
Yeşil Domatesler Evet
jambon Evet
Acı biber Evet
süs lahanası Evet
kivi Evet
Kivi cilt Evet
Pırasa Yok hayır
mercimek Yok hayır
Marul Evet
Mango Evet
Mango Skin Evet
Marşmelov Yok hayır
Patates püresi Evet
unkurtları Evet
Et Evet
Et Artıkları Yok hayır
Kavun Evet
Küflü Ekmek Yok hayır
nektarin Evet
Fındık Evet
Yulaf ezmesi Evet
Yulaf Evet
Zeytin Yok hayır
Soğanlar Yok hayır
Portakal kabukları Evet
portakal Evet
Makarna Evet
Bezelye Kabukları Evet
Şeftali Kabuğu Evet
Şeftaliler Evet
Fıstık ezmesi Evet
Fıstık Kabukları Evet
Yer fıstığı Yok hayır
Armutlar Evet
bezelye Evet
pekan Evet
Biberler Evet
salatalık turşusu Yok hayır
Ananas Evet
Barbunya Yok hayır
Erik Evet
Nar Evet
Nar taneleri Evet
Patlamış mısır Evet
Patlamış mısır taneleri Evet
Patlamış Mısır Evet
Patates Soyma Evet
Patates Kabukları Evet
Patates Kabuğu Evet
Patates Evet
Kabak Evet
Kabak Çekirdeği Evet
Kinoa Evet
Turp Yeşiller Evet
Turp yaprakları Evet
Turp Evet
Kuru üzüm Evet
Ahududu Evet
Çiğ Brokoli Evet
Çiğ Lahana Evet
Çiğ havuçlar Evet
Çiğ mısır Evet
Çiğ Patlıcan Evet
Çiğ balık Evet
Çiğ Yeşil Fasulye Yok hayır
Çiğ et Evet
Çiğ Patates Evet
Ham Kabak Evet
Ravent Yok hayır
Ravent yaprakları Yok hayır
Pirinç Evet
Yulaf Ezmesi Evet
Karides Evet
Karides Kabukları Evet
Soya fasulyesi Yok hayır
Spagetti Kabağı Evet
ıspanak Evet
Squash Evet
Çilekler Evet
Şeker Yapışan Bezelye Evet
Ay çekirdeği Evet
Tatlı Patates Kabuğu Evet
Tatlı patatesler Evet
Domates Bitkileri Yok hayır
Domates Evet
Tuna Yok hayır
Pişmemiş yulaf ezmesi Evet
Ceviz Evet
Karpuz Evet
Karpuz kabuğu Evet
Karpuz tohumları Evet
Buğday Evet
kurt Evet
yoğurt Evet
Kabak Evet

Tavuklar, köpekler gibi her zaman daha fazlasını isteyecektir. Rasyonda suçlu hissetmenize bile neden olabilirler, ancak sağlıklarına ve iyiliklerine bakmakta olduğunuzun farkında olun.

“Tavuklar Ne Yer? Ne Yememeli” üzerine 3 yorum

Yorum yapın