Kümes hayvancılığında 3 de 2 si standart yem kullanmaktadır. Bunların içerisinde bende varım yemleme tekniğimiz. Oldukça önemlidir tavuklarımız gün boyu uğraşacak şeyler ararlar. Buğday, arpa, yumurta yemi ve mısır sıkça kullanılan yemleme şeklidir. Mısırın bu karışımda az miktarda olmasında fayda vardır aşırı yağlanma yapar. Hayvanlarımızı yemlerken toz şeklindeki yemlerden kaçının toz olan yemler çabuk yenip çabuk sindirilir kısa sürede yem bitecektir. Böylelikle hayvanlarınızın canı sıkılıp yumurta kırma ve yeme gibi, birlerinin tüylerini yeme gibi alışkanlıklar edinmeye başlamalarına neden ola bilir.

Diğer yandan tane ve silindir şeklindeki yemler hayvanlarınızı uğraştırır ve bunları tüketmeleri sindirmeleri zaman alacaktır. Böylelikle kötü alışkanlıklardan da uzak duracaklardır. Bu Yemleme olayı soğuk kış aylarında ve kötü hava koşullarında içeride durmak zorunda kalan tavuklarımız için çok önemlidir. Hayvanlarımızın yeminin %70-80 Kısmını Yüksek kalite buğday oluşturmalıdır. Gece Saatlerinde hayvanların altlarına çekirdek atıla bilir hayvanlar uyanınca ay çekirdekleriyle uğraşır ve beslenirler bu durum hayvanları yorar ve dinlenme ihtiyacı duyarlar böylece gün boyu onlara daha fazla uğraş sağlamış olursunuz canları sıkılmaz. Kapalı alanlarda sindirim için toprak dolu küçük taş parçacıkları olmasına dikkat edin.
Not: Günlük olarak lapa şeklinde yumuşak yemleme için bir kap edinin o kabı yumuşak yeme örnek olarak verirsek yoğurt vb. şeyleri içerisine atarak hayvanlarınızın beslenmesini sağlaya bilirsiniz. Kaplar bitince her defasında iyi şekilde yıkayıp dezenfekten etmeyi unutmayın.